BCD Tornooi

Op 17 & 18 december vond ons jaarlijks nationaal tornooi plaats in Sporthal De Witte Molen.

Met om en bij de 200 spelers hadden we niet de sterkste opkomst van de voorbije jaren, maar het plezier was er daarom niet minder om.
We hadden zo’n 26 spelers van onze eigen club die onze club verdedigden in alle klassementen en zo goed als elke discipline. Het mag gezegd zijn, het resultaat mag er wezen!

In de GDD was het een dubbeltje op z’n kant voor Joy Van Cauteren en Jeroen Meul, die zich met zeer nipte cijfers uiteindelijk tot winnaar konden uitroepen.

Jeroen kon in de HEC2 de finale net niet bereiken door een verlies met 19-21 in de 3de set tijdens zijn halve finale. Zijn respectievelijke tegenstander werd in de finale dan weer gestopt door onze eigen Mario Staes. Annelies Seghers daarentegen kon in de halve finale DED geen vuist maken.

Nog in de C2 konden Lien Polfliet en Evelien Vlyminck zich uitroepen tot winnaar in de poule. 

Matthias Dullaert en Jonas Kusé liepen in de HDC1 vlotjes door de poule en moesten slechts één set toestaan in de finale om uiteindelijk winnaar te worden.

In de HEC1 kon Matthias zich net niet plaatsen voor de finale en moest het afleggen tegen de latere winnaar.

Ook in de B2 waren we goed vertegenwoordigd en dit uitte zich ook in overwinningen. Nicolas De Roo mocht zich samen met Maxim De Smet uitroepen tot winnaar in de HDB2 terwijl Bram De Maesschalck in de HEB2 het meeste prijzengeld mee naar huis mocht nemen. Jammer genoeg, moest hij hiervoor in de halve finale winnen van Giovanni Maes.

Wegens te weinig inschrijvingen voor de DDB1 en DDB2 werden alle inschrijvingen samengevoegd en konden Ann Kusé en Hélène Van Raemdonck vlotjes de finale winnen terwijl ze in hun laatste poulewedstrijd nog door het oog van de naald kropen.

Zowel Frederik Smet als Elias van Haevermaet, hebben hard gestreden maar moesten tevreden zijn met een 2de plaats in de HDB1.

Tijdens de nabespreking zijn er al heel wat ideeën naar boven gekomen voor volgend jaar en zal ons concept waarschijnlijk lichtjes anders zijn.

 

Belangrijke data

Zondag 14/01/2018 badminton familienamiddag/ nieuwjaarsreceptie in De Witte Molen (Sint-Niklaas)

 

Zaterdag 10/02/2018 februari 2018 clubkampioenschap in De Klavers (Belsele)

 

Zondag 11/03/2018 recreanten tornooi in De Klavers (Belsele)

 

Woensdag 30/05/2018 eindactiviteit voor onze jeugdleden in het bowlingpaleis.